راهنمای خرید مته⭐✅

راهنمای خرید انواع مته

راهنمای خرید انواع مته

راهنمای خرید مته، معرفی انواع مته و کاربرد آن ها

مته ها ابزاری هستند که روی دریل ها نصب شده و برای سوراخ کاری در سطوح مختلف استفاده می شود. این وسیله در ابعاد و جنس های مختلف ساخته می شود. معمولا جنس این ابزار ها از انواع مختلف فولاد تولید شده است. این که چه مته ای را خریداری کنید، به استفاده ای که از آن خواهید داشت، بستگی دارد.

برخی از مته ها ضخامت بیش تری داشته که برای سطوح ضخیم استفاده می شود، در حالی که برخی ضخامت کم تری داشته و برای سطوح کم ضخامت همانند تخته به کار می رود. دستگاه سی ان سی از جمله دستگاه هایی در صنعت است که مته احتیاج داشته و به کمک آن می تواند طرح های مختلف را بر روی چوب، فلز و … ایجاد کند. اینکه چه مته ای برای چه هدفی مناسب است، به شناخت دقیق انواع مته بستگی دارد. به این منظور در این مقاله تصمیم گرفته ایم تا راهنمای خرید مته را برای خوانندگان گرامی بررسی کنیم تا بتوانند در خرید این وسیله بهتر عمل کنند.

بهترین راهنمای خرید مته

بهترین راهنمای خرید مته

راهنمای تخصصی خرید مته

در هنگام خرید نیاز دارید تا راهنمای خرید مته را بدانید. زیرا با دانستن راهنمای خرید مته، محصولی را خریداری خواهید کرد که بتواند نیاز های کاری شما را به نحو مطلوبی برطرف کند. به عنوان مثال دستگاه سی ان سی خراطی به مته خاصی نیاز دارد و نوع مته استفاده شده در دستگاه cnc چوب متفاوت خواهد بود. راهنمای خرید مته به صورت خلاصه در ادامه این مطلب آورده شده است.

جنس مته

یکی از نکات مهمی که در راهنمای خرید مته لازم است دقت کنید، جنس آن است. اگر به فروشگاه ابزار آلات مراجعه کنید، با انواع جنس های مته روبه رو خواهید شد که هریک از آن ها مناسب فعالیت خاصی است. کاربرد انواع مته با جنس آن رابطه دارد و هم چنین جنس مته تعیین می کند که از آن در کدام یک از دستگاه ها استفاده کنید. به عنوان مثال دستگاه سی ان سی سنگ به مته ای متفاوت از دیگر دستگاه های cnc نیاز دارد . در زیر به بررسی این مته ها می پردازیم.

  • مته فولاد تند برد: یکی از پر سرعت ترین و پرطرفدار ترین مته ها که کاربرد بسیاری در صنعت چوب، پلاستیک و فولاد نرم دارد، مته فولاد تند بر است.
  • مته کبالت: مته های کبالت نوع پیش رفته تر از مته فولاد تند بر است، به طوری که از ۸ درصد فلز کبالت ساخته شده است. این مدل مته برای سوراخ کردن پروژه هایی سخت مثل فولاد ضد زنگ و… گزینه مناسبی است.
  • مته کربن فولاد: این نوع مته فقط برای سوراخ کردن چوب در صنعت نجاری کاربرد دارد و نمی توان از آن برای سوراخ کردن فلزات استفاده کرد. زیرا این مته از نوع شکننده است و در مقابل مته فولاد تند بر ضعیف تر است. در دستگاه سی ان سی چوب می توان از این نوع مته استفاده کرد.
  • مته اکسید سیاه: مته هایی که دارای روکش اکسید سیاه هستند، قطعا بهترین نوع مته محسوب می شوند. این مته استحکام بالایی دارد و همچنین در برابر خوردگی مقاوم است. مته با روکش اکسید سیاه برای سوراخ کردن فولاد و آهن مناسب بوده و نمی توان از آن برای سوراخ کردن فلز آلومینیوم استفاده کرد.
  • مته تیتانیوم: این نوع مته ها که پوششی با تیتانیوم دارند، از مقاومت بالایی در برابر حرارت برخوردار است و قیمت نسبتا بالایی نسبت به سایر مته ها دارد. از این مته می توان به مدت بسیار طولانی در فرآیند سخت کاری، استفاده کرد.
  • مته با نوک کاربیدی: این مدل مته نسبت به مته هایی که در قسمت بالا نام برده شد، سخت تر است و بیش ترین کاربرد آن در سوراخ کردن بتن و سنگ های سخت است. این مته ها در دستگاه سی ان سی سنگ استفاده می شود. نکته مهم آن است که این مته ها به هیچ عنوان نباید روی دریل پرس و دریل دستی نصب و استفاده شود.

ساختار مته

عامل دیگری که باید به هنگام خرید مته آن را مورد بررسی قرار دهیم، ساختار آن است. منظور از ساختار مته همان شیار های مته و زاویه نوک مته است. ساختار مته می تواند سبب ایجاد برش های زیبا، ظریف و تمیز در کار شما شود. به این معنا که در صورت انتخاب مته درست که از ساختار مناسب بهره می برد، برش هایی که ایجاد می کنید، مطابق با آنچه انتظار دارید، خواهد بود. این در حالی است که اگر از مته نامناسب برای دستگاهی چون سی ان سی چوب استفاده کنید، ممکن است نتیجه نهایی کار، بی کیفیت و نامرتب از آب درآید.

  • زاویه نوک مته: زاویه نوک مته بر اساس قطعه کار انتخاب می شود. به طوری که اگر قطعه کار شما سخت تر باشد، باید مته ای را انتخاب کنید تا زاویه نوک آن ۱۳۵ درجه باشد. اما با مته هایی که زاویه نوک آن ها ۱۱۸ درجه است، باید قطعات نرم تری را برای سوراخ کردن انتخاب کنید. در کل می توان گفت این مدل مته ها عملیات سوراخ کاری را تمیزتر انجام می دهند. در راهنمای خرید مته توجه به زاویه نوک مته اهمیت خاصی دارد.
  • شیار های مته: به هنگام سوراخ کردن قطعه کار بهتر است از مته هایی استفاده کنید که شیار دار هستند تا عملیات سوراخ کاری با دقت فراوان و دقیق تر صورت بگیرد. شیارهای مته در دستگاه cnc چوب، خراطی و سنگ از اهمیت زیادی برخوردار است.
توجه به ساختار مته به هنگام خرید

توجه به ساختار مته به هنگام خرید

اندازه مته

 نکته سوم در راهنمای خرید مته، سایز آن است که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم. مته ها در قطر و سایز های مختلف تولید و روانه بازار می شوند که معمولا قطر استاندارد آن ها از ۳/۰ الی 16 میلی متر می باشد و اندازه سایز آن 13، 15،18،23، 24 و 26 میلی متر است.

نوع مته

یکی دیگر از عواملی که باید در راهنمای خرید مته به آن دقت کنید، نوع مته است. مته ها انواع گوناگون دارند که هر کدام از آن ها دارای کاربرد های خاصی نیز هستند. توجه به نوع مته در انتخاب آن برای دستگاه سی ان سی می تواند در صنعت تولید چوب، به تولیدات بهتر و با کیفیت تری منجر شود. در زیر به بررسی کاربرد انواع مته پرداخته ایم.

معرفی و کاربرد انواع مته

در ادامه به معرفی انواع مته و کاربرد های آن پرداخته ایم. یکی از مواردی که در راهنمای خرید مته اهمیت دارد، نوع آن است. در واقع به هنگام خرید، نوع مته تعیین کننده نیاز های کاری شما می باشد. با شناخت انواع مته می توانید در انتخاب آنها برای خرید تصمیم درست تری اتخاذ کنید و به این شیوه قادر خواهید بود از پرداخت هزینه های اضافی جلوگیری کنید. باید دقت کنید که مته را برای استفاده در چه دستگاهی تهیه می کنید.

اگر دستگاه سی ان سی سنگ، قرار است از مته خریداری شده استفاده کند، باید از مته های مخصوص سنگ و فلز بهره بگیرید و این روال را برای هر بستری که قصد سوراخ کاری آن را دارید، در نظر داشته باشید. مته ها در انواع گوناگون با استحکام، ظاهر، شیار و تفاوت هایی از این دست طراحی و تولید می شوند که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم.

انواع مته و کاربردهای آن

انواع مته و کاربردهای آن

مته چوب

 همان طور که از نامش مشخص است، برای سوراخ کردن چوب استفاده می شود و جزء محبوب ترین مته ها به شمار می رود که باید طبق جنس چوب آن را انتخاب و سپس استفاده کرد. از مته چوب می توان در دستگاه سی ان سی چوب بهره های فراوان گرفت.

مته الیت

 این نوع مته هم مناسب سوراخ کردن چوب است و روی بدنه آن شیار هایی وجود دارد که به هنگام کار از لغزش جلوگیری می کند تا مته به خوبی درون چوب فرو برود. سوراخ کردن چوب با این نوع مته با سرعت بالا و دقت فراوان صورت می گیرد.

مته کونیک

 از مته کونیک بیش تر برای کندن فلزات با دستگاه تراش استفاده می کنند. با این مته پر قدرت می توانید سوراخ های بسیاری را ایجاد کنید و هنگامی که سطوح چوب را سوراخ می کنید، مته تماس طولانی با چوب دارد و ممکن است حرارت زیادی از خود بروز دهد که نیاز به خنک کاری خواهد داشت.

راهنمای تخصصی خرید مته کونیک

راهنمای تخصصی خرید مته کونیک

مته مارپیج

 یکی از مته هایی که سرعت پایین تری در سوراخ کردن فلزات دارد، مته مارپیچ است و به لحاظ استفاده یکی از پر مصرف ترین نوع مته به شمار می رود. این مته گزینه مناسبی برای چوب نمی باشد و بهتر است از آن برای سوراخ کردن فلز بهره گرفته شود.

مته سنباده

 این مدل مته برای سوراخ کاری کاربرد ندارد، بلکه می توان از آن برای ایجاد اشکال هندسی و منحنی نامرتب استفاده کرد.

مته گردبر

برای ایجاد دایره هایی بزرگ روی چوب از این مته استفاده می کنند. مته گردبر می تواند عملیات سوراخ کاری را با سرعت بالا و با حجم کم تری از ضایعات انجام دهد. تصویر زیر می تواند شما را به خوبی با مته گردبر و کاربرد آن آشنا کند.

راهنمای خرید مته گردبر

راهنمای خرید مته گردبر

مته کوتاه آهن

 همان طور که از نامش مشخص است، قد کوتاه تری دارد و از آن برای سوراخ های نازک و ظریف در فلزات و آهن استفاده می شود. یکی از مزیت های این مته داشتن استحکام زیاد و نشکستن آن به هنگام کار است.

شناخت ویژگی های مته کوتاه آهن

شناخت ویژگی های مته کوتاه آهن

مته بلند آهن

این نوع مته قد نسبتا بلندی دارد و از آن در ایجاد سوراخ هایی با عمق زیاد استفاده می شود. این مته قد بلندی دارد و از دوام کم تری برخودار است و باید به هنگام کار فشار زیادی به آن وارد نکنید، زیرا ممکن است شکسته شود.

مته ۵ شیار

یکی از مدل های مته که مقاومت بیش تری در سوراخ کردن دارد، مته ۵ شیار است. این مته مناسب سوراخ کردن هر سطوحی می باشد. برای مثال می توان به سنگ ها، آجر، گچ، چوب و… اشاره کرد. مته ۵ شیار با سایز و قیمت های مختلف در بازار به فروش می رسد.

معرفی مته 5 شیار

معرفی مته 5 شیار

مته ۴ شیار

این مته در بازار به نام مته ۴ الماسه نیز شناخته می شود. مته ۴ شیار استحکام بالایی در برابر شکستگی دارد و از آن در سوراخ هایی که با قطر ۳۰ میلی متر است، استفاده می شود. این مته در ۳ سایز مختلف به فروش می رسد که می توانید بر اساس عمق سوراخ کاری آن را خریداری کنید.

مته مرغک

 این مته ظاهری استوانه ای شکل دارد و جنس آن از فولاد ساخته شده است. بیش ترین کاربرد آن ایجاد سوراخ هایی با زاویه ۶۰ درجه است. تصویر زیر نوعی مته مرغک است که می تواند برای ایجاد برش و سوراخ های زاویه دار بسیار مفید باشد.

نگاهی به مته مرغک

نگاهی به مته مرغک

مته آلومینیوم

مته آلومینیوم برای سوراخ کردن مس، آلومینیوم و برنج مورد استفاده قرار می گیرد. این مته سایز های مختلفی دارد و می توان بر اساس آن ها سوراخ های عمیق تری ایجاد کرد و به دلیل فرورفتگی شیار ها، حرارت نمی تواند مته را ذوب کند. به هنگام کار با مته بهتر است دریل را روی دور سریع قرار بدهید.

مته الماسه

 این مته از جنس فولاد کاربید درست شده است و باید روی دریل چکشی نصب شود. مته الماسه به دلیل مقاومت بالایی که دارد، به عنوان محبوب ترین نوع مته شناخته شده است. از این مته فقط برای سوراخ کردن سرامیک، بتن، کاشی و سنگ استفاده می شود و نمی توانید از آن برای سوراخ کردن فلزات استفاده کنید. زیرا در اثر گرمای زیاد نوک مته از بین می رود.

راهنمای خرید مته الماسه

راهنمای خرید مته الماسه

مته ته گرد کبالت دار

 این مدل مته ها اغلب در مصارف خانگی کاربرد دارد. اگر در این مته حداقل ۵ درصد کبالت استفاده شود، قطعا مقاومت بالایی در برابر حرارت و گرما پیدا خواهد کرد.

مته برگی

از این مته برای سوراخ کردن چوب با حجم بالا استفاده می شود. به هنگام کار با این مته بهتر است، مقدار کمی نیرو به دریل وارد کنید تا ضایعاتی که در اثر سوراخ کردن به وجود آمده به بیرون ریخته شود.

آشنایی با مته برگی

آشنایی با مته برگی

مته گرانیت

 مته گرانیت روی دریل چکشی نصب می شود و بیش تر برای سوراخ کردن سنگ های سخت کاربرد دارد‌. این مته در حال کار حرارت زیادی تولید می کند و باید از آب یا خنک کننده استفاده شود.

مته گازور

از این مته معمولا در صنعت چوب برای درست کردن کابینت و کمد از لولا های گازور استفاده می کنند. به عنوان مثال زمانی که با دستگاه سی ان سی قطعه چوبی را طراحی و برش می دهند، می توان به کمک این مته ها، سوراخ های لازم برای نصب و یا اتصالات را در این قطعات ایجاد نمود.

راهنمای تخصصی خرید مته گازور

راهنمای تخصصی خرید مته گازور

مته حفاری اوگر

 مته اوگر یا همان حلزونی نوعی مته است که مارپیچ های تیزی دارد. از این‌ مته برای ایجاد سوراخ های یکنواخت و صاف روی چوب استفاده می شود. در ضمن این مته در برش یخ ها هم‌ کاربرد دارد. امکان جمع شدن خاک و براده ها در قسمت های گردان این مته وجود دارد.

مته خلبانی

 این نوع مته ها برای سوراخ کردن بسیار دقیق هستند و بیش ترین کاربرد آن ها در سوراخ کاری مصالح ساختمان مثل پلاستیک و چوب است.

مته ضد آب

 مته ضد آب سوراخ های مخروطی شکل روی بدنه خود دارد و معمولا از آن برای مکان هایی که دارای رطوبت است، استفاده می شود. برای مثال سینک ظرف شویی یکی از فضاهایی است که با این مته به خوبی سوراخ می شود.

مته Jobber

 این مدل مته قد بلندی دارد که حدود ۱۴تا ۹ سانتی متر است و یکی از پر کاربرد ترین مته ها برای فعالیت هایی که نیاز به عملیات برش و سوراخ کردن ندارند، می باشد.

آشنایی با کاربردهای مته Jobber

آشنایی با کاربردهای مته Jobber

میکرو مته

 مته میکرو نسبت به سایر مته ها کوچک تر است و برای انجام کار های دقیق از زاویه نزدیک طراحی شده است. از این مته می توان برای آلومینیوم، فولاد، الیاف شیشه، برنج و پلی کربنات استفاده کرد.

خرید مته

پس از معرفی انواع مته، لازم است درباره نحوه خرید آن هم بحث کنیم. زمانی که قصد خرید مته را دارید، می توانید به دو صورت حضوری و غیر حضوری اقدام کنید. علاوه بر نکات گفته شده در زمینه راهنمای خرید مته، نحوه خرید آن هم اهمیت دارد. بهتر است با در نظر گرفتن کاربردی که از مته انتظار دارید، نسبت به خرید آن اقدام کنید تا از پرداخت هزینه های اضافی به دور باشید.

خرید مته باید با در نظر گرفتن کیفیت محصول و قیمت آن صورت گیرد. اصل بودن مته خریداری شده و معتبر بودن برند آن در کنار قیمت مناسب، می تواند بهترین تجربه از خرید این وسیله کاربردی را برای شما به ارمغان آورد.

نکات مهم در خرید مته

نکات مهم در خرید مته

کلام آخر

در این مقاله تلاش کردیم تا به معرفی انواع مته و کاربرد هایشان بپردازیم و همچنین راهنمای خرید مته را شرح دادیم. از مته های مدرن و آن هایی که برند شناخته شده ای دارند، می توان استفاده های بسیاری کرد. زیرا با تمام دریل ها کار می کنند و کیفیت آنها تضمین شده است.

پس می توان گفت مته ای را خریداری کنید که برند خوبی داشته باشد تا نگرانی در انجام کار نداشته باشید. علاوه بر برند، توجه به قیمت محصول هم در خرید اهمیت دارد. بنابراین می توان گفت که محصولی را خریداری کنید که هم پاسخگوی نیاز های کاری شما بوده و هم از قیمت مناسبی برخوردار باشد.

اگر برای استعلام قیمت محصولات داخل سایت مشکل دارید، این آموزش رو ببینید!
آموزش استعلام قیمت
close-image