فرآیند تولید نئوپان⭐✅

فرآیند تولید نئوپان

فرآیند تولید نئوپان

مراحل تولید نئوپان

یکی از فرآورده های چوبی محبوب در دنیا و کشور ما نئوپان است که در زمینه های محصولات چوبی مورد استفاده قرار می گیرد. مراحل تولید نئوپان ممکن است، دشوار و پرهزینه باشد، اما در صورت به کار گیری خط تولید نئوپان می توان به درآمدهای خارق العاده ای از این حوزه دست یافت. از ورقه های نئوپان برای ساخت کالا های چوبی همانند؛ سرویس خواب، میز، صندلی های دانشگاه و مدارس، کمد، کتابخانه ها و…. استفاده می کنند. در این مقاله قصد داریم به بررسی مراحل تولید نئوپان و موادی که برای تهیه آن ها استفاده می شود، بپردازیم.

فرآیند تولید نئوپان شامل چیست؟

فرآیند تولید نئوپان شامل چیست؟

فرآیند تولید نئوپان چگونه است؟

نئوپان از مواد بازیافتی چوب تهیه می شود. در کل می توان گفت ضایعات و خرده ریز های چوب را جمع آوری می کنند و با استفاده از چسب مخصوص آن ها را با هم ترکیب کرده، سپس به دستگاه پرس منتقل می کنند. این دستگاه با وارد کردن فشار و گرما ترکیبات موجود را در ابعاد مختلف پرس می کند. گرما دادن به نئوپان باعث مقاوم شدن آن در برابر نم و رطوبت می شود.

تولید نئوپان مراحلی دارد تا به کمک آن بتوان از خرده چوب ها به صورت بهینه استفاده کرد. این مراحل تولید به کمک دستگاه های خاصی به انجام می رسد که در این قسمت به بررسی آنها می پردازیم. با توجه به گسترش تولیداتی که به کمک نئوپان صورت می گیرد، امروزه راه اندازی خط تولید نئوپان و بهره گیری از آن، شغلی پر سود و رونق است و بسیار مورد توجه قرار گرفته است. مرکز آمل برش به عنوان یکی از برترین عرضه کنندگان خط تولید نئوپان، این دستگاه را با قیمت مناسب و آموزش کامل به دست مصرف کننده می رساند.

بررسی جامع فرآیند تولید نئوپان

بررسی جامع فرآیند تولید نئوپان

تبدیل ضایعات به خرده چوب

 در مرحله اول از فرایند تولید نئوپان باید بگوییم که ابتدا ضایعات چوب توسط دستگاه خردکن به قطعات کوچک تری تبدیل می شود. در خطوط تولید نئوپان ظاهر این دستگاه استوانه ای شکل بوده و برش قطعات به صورت عمودی صورت می گیرد.

خرد کردن چوب برای تولید نئوپان

خرد کردن چوب برای تولید نئوپان

خشک کردن چوب های خرد شده

 در مرحله بعد، برای این که خرده چوب ها به همدیگر در پرس داغ بهتر بچسبند، خرده چوب های بدست آمده را درون دستگاه خشک کن صنعتی می ریزند تا رطوبت آن ها گرفته شود. این ترکیبات سه مسیر رفت و برگشتی را باید طی کنند و به دلیل آن که در معرض هوای گرم قرار می گیرند، رطوبت شان از بین می رود.

افزودن چسب فرمالدئید

 بعد از آن که رطوبت چوب ها به خوبی گرفته شد، آن ها را از خشک کن خارج کرده و وارد مرحله بعد در خط تولید نئوپان می کنند. در این مرحله چسب فرمالدئید یا اوره را به خرده چوب ها اضافه می کنند تا به همدیگر بچسبند. قبل از انجام این کار خرده چوب ها را الک می کنند و خرده های چوب های درشت را با چسب درشته و خرده های ریز چوب را با چسب نرمه ترکیب می کنند. در این کار توجه داشته باشید که میزان خرده چوب ها با چسب در یک اندازه باشد و در غیر این صورت  دیگر از خرده چوب ها نمی توان استفاده کرد.

قالب دادن به ترکیب حاصل شده

در این مرحله نوبت پرس کردن ترکیب بدست آمده است. بعد از آن که قطعات ریز و درشت چوب ها با چسب ترکیب شدند، به طور اتوماتیک این ترکیبات وارد دستگاهی به نام فرمینگ می شود. از این دستگاه برای شکل دادن ترکیب پوشالی در خطوط تولید نئوپان استفاده می کنند.

پرس کردن ماده

 بعد از آن که ترکیب پوشالی به ماده ای به نام کیک تبدیل شد، آن را درون دستگاه پرس قرار داده تا با فشار های فراوان و حرارت بالا این کیک در اندازه های مناسب فشرده و پرس شود. در فرآیند فشرده سازی کیک سه عامل اصلی وجود دارد که از اهمیت بالایی برخوردار است. این عوامل شامل مدت زمان پرس، حرارت بالای پرس و میزان فشار وارد شده به کیک می باشد.

پرس کردن خرده چوب ها برای تولید نئوپان

پرس کردن خرده چوب ها برای تولید نئوپان

سنباده زنی

این مرحله، آخرین مرحله از فرآیند تولید نئوپان است. زمانی که ورقه های نئوپان در ابعاد مناسب تولید و گرمای آن به طور کامل رفع شد، با کمک دستگاه سنباده زنی سطوح ورقه های تولید شده را صاف و یک دست می کنند. ورقه های نئوپان که سنباده کشی شده اند، بر اساس کیفیت و شکل ظاهری به سه درجه تقسیم بندی می شوند و به بازار عرضه می گردد. می توان این مرحله را قدم نهایی در خط تولید نئوپان عنوان کرد.

سنباده کشی نهایی نئوپان ها

سنباده کشی نهایی نئوپان ها

مواد مورد نیاز برای تولید نئوپان

به طور کلی در فرایند تولید نئوپان به دو ماده اصلی نیاز داریم که شامل چسب و چوب است. امروزه با پیشرفت صنعت و روش های مهندسی به جای استفاده از خرده چوب ها، می توان از ضایعات چوب های جنگل، چوب آلات هیزمی، ضایعات کشاورزی، ضایعات کارخانه صنایع و…استفاده کرد.

همچنین برای چسباندن خرده چوب ها در خطوط تولید نئوپان علاوه بر چسب مخصوص می توان از چندین مواد شیمیایی از جمله فرمالدئید، ملامین، فنل فرمالدئید و دی ایزوسیانات برای تهیه ورق های نئوپان استفاده کرد. برای آن که ورقه های نئوپان از قدرت بالایی در برابر نم و ضربه برخوردار باشند، از ‌موادی همانند رزین، پارافین جامد، اوره، هاردنر، آمونیاک و آمولیسینمایر استفاده می شود که طبیعتاً روی قیمت هر ورق نئوپان اثر گذار است.

نکات ایمنی در تولید نئوپان

برای راه اندازی خط تولید نئوپان باید با دستگاه و مواد شیمیایی متنوعی سروکار داشته باشید. از این رو باید به برخی از نکات ایمنی که در ادامه به آنها می پردازیم، دقت داشته باشید. یکی از نکات ایمنی در فرآیند تولید نئوپان، این است که از دستگاه های مکنده قدرتمندی در حین کار کردن دستگاه خردکن استفاده شود. زیرا در حین خرد شدن ضایعات و خرده چوب ها گرده های زیادی در محیط اطراف پراکنده می شود و به همین دلیل استفاده از یک مکنده یا هواکش قوی الزامی است.

همچنین خرده چوب هایی که قرار است توسط چسب مخصوص به همدیگر چسبانده شوند، ممکن است از خود گاز فرمالدئید یا سیانید هیدروژن بروز دهند که باعث آسیب دیدن به سلامتی و حتی سرطان شود. پس استفاده از لباس مناسب، ماسک صورت، عینک ایمنی و هواکش قوی ضروری است.

نکات ایمنی در خط تولید نئوپان

نکات ایمنی در خط تولید نئوپان

کلام آخر

در این مقاله تلاش کردیم تا به بررسی فرآیند تولید نئوپان بپردازیم. افرادی که قصد ایجاد کارگاه تولید نئوپان دارند، با آگاهی از این مراحل می توانند اقدام به تاسیس این کارگاه کرده و از این راه به درآمد دست پیدا کنند. آموزش فرآیند تولید نئوپان به کمک دستگاه توسط مشاوران مجموعه آمل برش امکان پذیر خواهد بود. کافی است برای خرید و یا کسب اطلاعات بیش تر با کارشناسان این مرکز تماس حاصل کنید و در صورت نیاز خرید خود را نهایی سازید.

اگر برای استعلام قیمت محصولات داخل سایت مشکل دارید، این آموزش رو ببینید!
آموزش استعلام قیمت
close-image